Ben jij ook zo’n perfectionist? Je huis spik en span willen hebben,

Daarnaast je gezin willen voeden, en kleden (met het liefst voor een ieder elke dag schone setjes netjes en perfect gestreken?) en als klap op de vuurpijl zelf ook nog een beetje fatsoenlijk voor de dag komen?

Ken je ook dat gevoel dat je stille tijd er in dit alles wel heel karig mee weg komt?

We roepen dat God de eerste plek heeft in ons leven. En de wil is er ook wel echt… maar het huis lijkt wel magnetisch voor het zand van buiten, de kinderen roepen allemaal tegelijk om hun “mama” en je man kijkt ook niet altijd even gelukkig als die net wat eerder van zn werk thuis komt. En savonds plof je uitgeput op je bed.

“Join the club”

Ik ben ook zo iemand. En wil dolgraag het “recept” vinden voor balans tussen gezin en God. Tussen het stofzuigen en het zitten aan Zijn voeten.

Net als Maria en Martha.  De een bezig voor Hem, de ander luisterend naar Hem.

Martha wordt vaak  iets te negatief belicht.

Terwijl ik geloof dat werken voor God ook zeker een goed ding kan zijn. We kunnen als moeder zijnde moeilijk de hele dag stille tijd houden dan gaat er denk ik ook iets mis.  (bij ons in ieder geval wel 😉 En ook dat is niet de bedoeling,

We mogen samen met Hem een balans zien te vinden. Zoals Maria wist wat de juiste tijd was om te rusten en te zitten aan de voeten van Jezus. Mogen we met Hem onze tijd indelen.

Tussen het werken en het rusten… Tussen Maria en Martha.

Ik ga de uitdaging aan om een “Maritha” te zijn.

Durf jij het ook aan?