Jij en ik worden DE Bruid van Christus genoemd… nou dat is nog al niet iets.

Als ik aan bruidjes denk zie ik altijd stralende vrouwen, in mooie witte jurken. Natuurlijk staat er wel eens eentje flink te snotteren bij het altaar, maar dat maakt zo’n bruidje niet ineens minder mooi… Sterker nog op zo’n moment vind je kwetsbaarheid ineens iets heel romantisch hebben.

Je ziet de bruid tussen haar gasten lopen, maar haar ogen steeds weer zoekend naar haar bruidegom. Je ziet de bruid “walking down the aisle” aan de arm van haar vader, maar haar ogen onophoudelijk gericht op… haar bruidegom. Je ziet de bruid… maar haar blik en haar focus is steeds op haar aanstaande man gericht. Degene die zij zo innig lief heeft. Ze kan niet wachten om haar leven met hem te gaan delen.

Zullen we nu ‘es kijken naar de bruidegom?

We lopen de kerk binnen en zien hem staan, vooraan, naast de dominee. Strak in het pak met een mooie corsage opgespeld werpt hij voor de zoveelste keer een ongeduldige blik op zijn horloge. Dan worden eindelijk de eerste verlossende tonen van ”daar komt de bruid” op de piano ingezet en de bruidegom kijkt opgelucht op naar de opengaande deuren. Met een blik van verrukking en verwachting ziet hij zijn bruid naar binnen komen. En dan stapt hij met een gelukzalige glimlach op zijn gezicht van het podium, richting zijn bruid!

…. en Zo kijkt Jezus ook naar jou! Hij is zo oneindig blij met jou. Hij wordt steeds weer blij van jou als Hij naar je kijkt!

Hou je focus gericht op Hem, zoals een bruid constant oogcontact zoekt met haar bruidegom, zo mag jij steeds weer in die liefdevolle ogen van Hem kijken.

Blijf niet bezig met de verwachting die deze wereld op vrouwen legt.

Blijf niet bezig met hoe anderen over je denken.

Richt je op de waarheid, hoe God over jou denkt.

En hoe Jezus naar je kijkt.

Remember His love constantly… constant!

Hou je focus op Hem, dan zal je echt gaan schitteren!!

 

Zoals een bruidegom zich verblijdt over zijn bruid

zo zal uw God Zich over u verblijden 

Jesaja 62:5